Herborist

HERBORIST


OORSPRONG


Een samenwerking tussen De Haeckse Brouwers en sterrenrestaurant Auberge de Herborist resulteerde in dit schitterend bier. Een speciaal witbier met een laag alcoholgehalte en een volle smaak met lichte citroentoetsen. Topchef Alex Hanbuckers heeft nauwkeurig het kruidenmengsel samengesteld om dit bier de smaak te geven die we voor ogen hadden.PROEFNOTITIEHerborist is een licht troebel, licht strogeel bier van hoge gisting.

In de geur nemen we citrus aroma’s, waar zoals citroen en limoen, en hebben we een subtiele kruidigheid van koriander en witte peper.


Dit complexe bier ruikt eveneens licht bloemig  en we hebben een aangename fruitigheid van peer en muskaatdruiven. Broodtoetsen geven dit bier een licht mouttig en vol karakter.


In de smaak krijgen we eerst een verfrissende, licht zure aanzet, die overgaat in een fruitige en kruidige toets en eindigt met een licht bittere afdronk en drogend einde.


De spelende nabitterheid maakt van dit bier een gastronomisch festijn.Auberge de Herborist: https://www.aubergedeherborist.be/"Verfrissend witbier met zachte citroen toets, afkomstig van de gebruikte kruiden. Licht zurig, ideaal als aperitiefbier!"

Alex Hanbuckers

GEGEVENS

 

Alcohol: 4.5% vol.

Schenktemperatuur: 5°-7°C

EBU: 18

EBC: 6

Bevat: Water, mout, hop, verse kruiden en gist

Hoge gisting met hergisting op de fles

Niet gefilterd


Verkrijgbaar in:

  • Fles 33cl
  • Geschenkverpakking 4 x 33cl + glas 33clHeb je een vraag of wil je graag zelf een biertje op maat laten maken? 

Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!